Uitvaart verzekeren of niet?

Uitvaart verzekeren of niet?

Een uitvaart kost gemiddeld zo’n €7.500. Wil je deze kosten verzekeren? Of ben je van mening dat het betalen van een premie niet nodig is? In dit artikel lees je meer over uitvaartverzekeringen en kun je beoordelen of dit iets voor jou is. Lees je mee?

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering met als uitkeringsgeval de uitvaart. Het verzekerde bedrag wordt uitbetaald aan de uitvaartonderneming die jij of je nabestaanden hebben uitgekozen. Doorgaans is de uitkering vrij besteedbaar, dus je nabestaanden kunnen er ook andere uitvaartkosten mee betalen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een graf of een rouwkaart. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar je kunt er wel voor kiezen om ervoor te verzekeren. Het kan je nabestaanden financieel een stuk ontzien, want uitvaartkosten kunnen erg hoog oplopen. Gemiddeld kost een uitvaart zo’n €7500. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wensen die je hebt voor je uitvaart.

Uitvaart regelen zonder verzekering

Als je geen uitvaartverzekering afsluit, kun je de uitvaartkosten ook op een andere manier regelen. Bijvoorbeeld door ervoor te sparen, dit blijkt in de praktijk vaak toch lastiger te zijn dan je denkt. Soms is de verleiding groot om toch die mooie auto te kopen of om op vakantie te gaan van dit geld. Een uitvaartverzekering is ideaal voor mensen die het lastig vinden om iedere maand zelfstandig te sparen voor een doel. Vergelijk alle uitvaartverzekeringen snel en gemakkelijk online, dan heb je het zo geregeld.

Verzekeren uitvaart

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, ben je verzekerd van een mooie uitvaart tegen een vast laag tarief per maand. Voordeel voor de nabestaanden is dat je alles rondom de uitvaart al hebt geregeld. Zij kunnen zich dan volledig richten op het verwerken van het verlies. Het is belangrijk dat je jouw wensen kenbaar maakt aan je nabestaanden. Wil je bijvoorbeeld een begrafenis of crematie? Als je duidelijk aangeeft wat uw wensen zijn, voorkom je onnodige ruzies en problemen rondom je uitvaart. Speciale wensen, zoals een uitvaart met muziek of een uitvaart met paarden, zijn vaak wel te regelen, maar kost wel extra geld. Overigens kun je dit ook gewoon meeverzekeren, op deze manier weet je zeker dat jouw uitvaart verloopt, zoals jij dit in je hoofd hebt. Ideaal toch?