Waarom kiezen voor projectmatig werken?

Waarom kiezen voor projectmatig werken?

Ben je werkzaam bij een bedrijf waar alles bepaald niet op rolletjes loopt? Heb je zelf een bedrijf waarin er nog veel te verbeteren valt, als het gaat om gestructureerd werken? Dan is het misschien weleens goed om eens serieus na te denken over projectmatig werken. Deze manier van werken, zorgt namelijk voor duidelijkheid, iedereen weet waar hij/zij aan toe is en bovendien werk je resultaatgericht. Een aanpak waarbij er beter gepresteerd wordt en bovendien komt het ook nog eens de werksfeer ten goede. Wat projectmatig werken precies inhoudt? Hieronder kun je het lezen!

Wat is projectmatig werken?

Bedrijven en organisaties zijn steeds meer op zoek naar houvast en duidelijkheid. Deze houvast en duidelijkheid kun je creƫren door projecten te benoemen, hiervoor projectteams samen te stellen en vooraf doelen te bepalen. Juist door vooraf de doelen te bepalen, is het voor ieder teamlid van het project duidelijk wat er van hem/haar verwacht wordt. Het is ook belangrijk om subdoelen te stellen, om met elkaar tussentijds vast te kunnen stellen, of het project goed verloopt. Loopt een medewerker achter met zijn taken binnen het project? Op deze manier kan er tussentijds nog geschakeld worden en kom je hier nooit te laat achter. Andere teamleden kunnen in dit geval bijvoorbeeld bijspringen, waardoor het einddoel toch gewoon gehaald kan worden. Voor managers en directieleden is projectmatig werken ook ideaal, van bovenaf kan er altijd meegekeken worden naar de output binnen het project en in de gaten gehouden worden, of deze wel op koers ligt. Projectmatig werken wordt door medewerkers ook als zeer positief ervaren; ze voelen zich meer betrokken en gewaardeerd.

Agile werken is de toekomst

Als bedrijven kiezen voor agile werken, dan wordt er bewust gekozen voor flexibiliteit en wendbaarheid. Bij deze manier van werken wordt het onderlinge samenwerken gestimuleerd en ook gestuurd op verantwoordelijkheid. Er wordt gewerkt op basis van output binnen een (korte) periode, waarbij er constant kritisch gekeken wordt naar de productiviteit. Tegenwoordig veranderen de omstandigheden snel, waardoor je als bedrijf hier ook weer snel op in moet kunnen springen. Door medewerkers en teams agile te laten werken, wordt deze flexibiliteit standaard en staat de klant altijd centraal.