Wat zijn zoekwoorden?

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn de woorden waarop internetgebruikers zoeken via een zoekmachine. De juiste zoekwoorden vinden waarop het meest wordt gezocht is één van de belangrijkste doelstellingen van online marketing.

Het juiste zoekwoord vinden

Wat zijn zoekwoorden? Het juiste zoekwoord gebruiken kan de link betekenen tussen de zoekmachine en bezoekers aantrekken. Google ads heeft een tool " de zoekwoordplanner" waarmee de juiste zoekwoorden kan vinden en deze op jouw te plaatsen.

Het is dan ook belangrijk dat het zoekwoord in alle teksten van de site worden verwerkt om de bezoekers te lokken.

Niet overdrijven met zoekwoorden

Te veel zoekwoorden gebruiken op jouw site wordt snel ontdekt door google en wordt geklasseerd als spam. En je site wordt onmiddellijk gedegradeerd en niet meer weergegeven op de resultaten van de zoekmachine.

3 tot 5 procent van de tekst mag een zoekwoord zijn. Als je hier overheen gaat ziet het er niet meer natuurlijk uit en heeft Google door dat je op bepaalde zoekwoorden focust en gevonden wilt worden.

Het juiste zoekwoord op de juiste plaats

Meta Description

In de meta description van jouw site, zet je best ook het zoekwoord. Bezoekers van jouw site zien dit niet maar het is één van de belangrijkste plaatsen waar google het zoekwoord gaat zoeken.

Afbeeldingen

Sla de afbeeldingen van jouw site op met het zoekwoord. Google zoekt eerst en vooral in de afbeeldingen en zal hiermee rekening houden om je hoger te plaatsen. Dit kan je heel simpel doen door de naam van de afbeelding aan te passen naar het zoekwoord waarop je wilt scoren.

Teksten

In de teksten plaats je best de zoekwoorden in het begin van een zin of in de eerste paragraaf. Je mag in de eerste paragraaf meermaals het zoekwoord plaatsen zolang je ze niet te dicht op elkaar plaatst. Je kan ook de zoekwoorden per tekst eens in de H1 (hoofdtitel van de pagina), H2( de titel van de paragraaf) of H3 (een ondertitel in de paragraaf) plaatsen

Nog enkele tips over zoekwoorden

- Regelmatig je website updaten zorgt voor hogere ranking bij google

- Zo weinig mogelijk kopiëren en plakken op jouw site. Google ziet meteen als er twee keer of meer hetzelfde in staat

- Ook niet kopiëren van andere sites want Google ziet alles

- Less is more