Wat is een PVC vloer?

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een type vloer dat gemaakt is van kunststof. Het wordt veel gebruikt in keukens en badkamers, maar kan ook buitenshuis worden gelegd. Er zijn veel verschillende soorten PVC vloeren, waardoor er altijd een variant is die bij jouw interieur past. In dit artikel lees je alles over PVC vloeren!

Voordelen PVC vloer

Een PVC vloer heeft veel voordelen. Zo is het een waterdichte vloer, waardoor het ideaal is voor in de keuken of badkamer. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden. Ook is een PVC vloer geluiddempend, wat fijn is wanneer je in een appartement woont. Kortom, er zijn vele redenen waarom je voor een PVC vloer zou kiezen!

Wat kost een PVC vloer?

Een PVC vloer is niet duur, waardoor het een betaalbare optie is. De prijs van een PVC vloer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en dikte van de vloer. Een gemiddelde PVC vloer kost ongeveer € 15 per m².

Soorten PVC vloeren

Er zijn veel verschillende soorten PVC vloeren, waardoor er altijd een variant is die bij jouw interieur past. Zo zijn er houtlook PVC vloeren, tegelvloeren en marmervloeren. Ook kun je kiezen voor een PVC vloer met een motief, of een effen kleur. Kortom, er is genoeg keuze!

PVC vloer leggen

Een PVC vloer is makkelijk zelf te leggen. Je hoeft geen ervaring te hebben met het leggen van vloeren, want een PVC vloer is makkelijk om zelf te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om de vloer door een professional te laten leggen, als je hiervoor kiest, weet je zeker dat het goed gebeurt.

PVC vloer visgraat

Een visgraat vloer is een mooie vloer, die ook nog eens makkelijk te leggen is. Je legt de planken in een visgraat patroon, waardoor je vloer een mooi patroon krijgt. Dit patroon geeft je huiskamer of keuken een luxe uitstraling, ideaal als hier ook de rest van het interieur mooi op aansluit. Overigens is het sowieso een aanrader om een PVC vloer te kiezen die aansluit bij je woonstijl. Hou je van landelijk? Romantisch? Of wellicht modern? Wil je gaan voor een goedkope PVC-vloer? Gegarandeerd dat je online gaat slagen voor een perfect PVC vloer!